SAD pozdravio imenovanje prvog ministra obrane BiH

SJEDINJENE DRŽAVE su u utorak pozdravile imenovanje prvog ministra obrane Bosne i Hercegovine kao važnu prekretnicu u njezinom prijelazu k suverenoj demokratskoj državi i izrazile spremnost pomoći toj zemlji u reformi obrane.

Imenovanje novog ministra obrane Nikole Radovanovića označava "važnu prekretnicu za Bosnu i Hercegovinu u prijelazu od zemlje s dvije vojske k suverenoj demokratskoj državi s jednim obrambenim ustrojstvom", rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli.

Ereli je rekao kako su Sjedinjene Države pripravne osigurati "bitnu sigurnosnu pomoć" kako bi pomogle BiH da provede reformu obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je pozvao Radovanovića da djeluje brzo kako bi proveo reformske kriterije koje je NATO predvidio kao nužne preduvjete da se BiH pridruži Partnerstvu za mir, naročito naglasivši obvezu pune suradnje s Haškim sudom posebice izručenje optuženika Sudu.

"Ništa ne bi moglo više pokazati želju Bosne i Hercegovine da se pridruži euroatlantskoj zajednici nego uhićenje i izručenje Den Haagu Radovana Karadžića i Ratka Mladića", rekao je Ereli.

(Hina) xsl yam

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara