SAD pozdravlja daljnju suradnju RH, Makedonije i Albanije

Sjedinjene Države pozdravljaju daljnju suradnju Hrvatske, Makedonije i Albanije na putu prema učlanjenju u NATO Savez, poručila je u ponedjeljak američka državna tajnica Condoleezza Rice, preko svoje izaslanice Kathy Stevens, sudionicima sastanka organiziranog u Tirani povodom druge godišnjice potpisivanja Jadranske povelje. L

Zamjenica pomoćnika američke državne tajnice Kathy Stevens poručila je visokim predstavnicima vlada Hrvatske, Makedonije i Albanije da Jadranska povelja igra važnu ulogu u suradnji i održavanju stabilnosti u regiji i naglasila da SAD pozdravljaju i podupiru daljnju suradnju triju zemalja na putu prema NATO-u.

Hrvatska, Makedonija i Albanija prije dvije godine su potpisale Jadransku povelju u partnerstvu sa Sjedinjenim Državama, u zajedničkom nastojanju da pristupe NATO Savezu.

Hrvatsku na skupu u Tirani zastupaju potpredsjednik vlade Damir Polančec, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević, hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica i nacionalni kordinator za NATO Pjer Šimunović.

Tijekom prvog dana dvodnevnog sastanka u Tirani sudionici istakli su njihovo zajedničko pojačano angažiranje u pravcu jačanja regionalne stabilnosti i ispunjenju standarda potrebnih za pristup NATO-u.

(Hina) xbb ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara