SAD PRODUŽILE ROK ZA FINANCIJSKU POMOĆ SRBIJI I CRNOJ GORI

Američka administracija odgodila je odluku o dodjeli američke financijske pomoći Srbiji i Crnoj Gori s 31. ožujka na 15. lipnja te je službeni Beograd tako dobio dodatna dva i pol mjeseca za ispunjenje uvjeta za daljnju pomoć, javio je u nedjelju Radio B92.

Ukupna pomoć namijenjena Srbiji i Crnoj Gori je 140 milijuna dolara, a glavni uvjet za njezino dobivanje je suradnja sa Haaškim sudom, uključujući pristup haaških istražitelja svjedocima i arhivima, predaju optuženih ili pomoć u njihovu hapšenju.

Predsjednik Vijeća građana Savezne skupštine Dragoljub Mićunović, koji je prošlog tjedna u Washingtonu razgovarao s predstavnicima američke administracije, izjavio je Radiju B92 da ´postoji više razloga za odgodu roka´ te da vjeruje da će Srbija i Crna Gora do 15. lipnja ispuniti uvjete koji su joj postavljeni.

´To je razdoblje koji nam daju za stabilizaciju novih saveznih institucija i, vjerujem, to je povezano i sa zahtjevima za razvojem civilne i parlamentarne kontrole vojske´, kazao je Mićunović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara