SAD ŠALJE HUMANITARNU POMOĆ U IRAN

Sjedinjene Države šalju u potresom pogođeni Iran pomoć u lijekovima i medicinskoj opremi, timove od dvjestotinjak spasilaca i medicinskih stručnjaka, a ondje će uspostaviti zračni most, objavili su u subotu američki dužnosnici.

U Iran Amerika šalje krv, hranu i drugu humantarnu pomoć, a operaciju koordiniraju Bijela kuća, State Department i Pentagon koji daje barem šest teretnih zrakoplova, neke iz Kuvajta, objavljeno je.

Zračni bi most mogao značiti napredak u poboljšavanju američkih odnosa s Iranom, zemljom koju zajedno s Libijom i Sjevernom Korejom američki predjednik George W. Bush ubraja među zemlje "osovine zla" zbog toga što Teheran navodno ima oružje za masovno uništavanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među stradalima u razornome potresu, što je u petak rano ujutro pogodio Iran, dvoje je Amerikanaca, objavio je u subotu State Department.

Glasnogovornik Lou Fintor rekao je da je jedan američki državljanin poginuo, a drugi ozlijeđen u gradu Bamu. State Department nije objavio imena to dvoje koji su bili u posjetu dvotisućljetne utvrde u Bamu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara