SAD umanjuje očekivanja od iračkih izbora

U nemogućnosti da ispuni maglovito obećanje demokracije u Iraku do izbora 30. siječnja, Busheva administracija sad pokreće kampanju ne bi li popravila štetu i umanjila očekivanja od tih izbora, prenosi u nedjelju agencija Reuters.

U strahu od slaboga odziva među sunitskim Arapima zbog bojkota i pobunjeničkog zastrašivanja, Busheva vlast više o iračkim izborima ne govori kao o katalizatoru širenja demokracije arapskim svijetom, već naglašava politički proces koji slijedi iza izbora.

"Naravno da izbore ne smatramo najvažnijima", rekao je zamjenik državnoga tajnika Richard Armitage u petak za NPR. "To je početka jednoga procesa, procesa u kojem će Iračani pisati ustav i na kraju godine glasovati za trajnu vlast".

Registracija iračkih glasača u inozemstvu počet će u ponedjeljak, objavila je u nedjelju agencija dpa riječi glasnogovornika iračkoga nezavisnog izbornog povjerenstva (IECI) Farida Ayara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će više od milijun Iračana koji žive u inozemstvu glasovati 30. siječnja. Registracija će trajati do 23. siječnja, a glasovanje će početi 28. i trajati tri dana u 26. većih gradova.

"IECI je u suradnji s Međunarodnom organizacijom za imigracije pripremio 79 izbornih središta s 821 biračkim mjestom u 36 gradova u 14 arapskih i drugih zemalja", rekao je Ayar.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara