SAD upozoravaju na opasnost atentata u Indoneziji

SJEDINJENE Države su upozorile na povećanu opasnost atentata u Indoneziji prije Božića i tražili su od svojih državljana da se drže podalje od mogućih ciljeva napada, navfodi se u priopćenju koje je u četvrtak objavilo veleposlanstvo SAD-a u Džakarti.

"Veleposlanstvo i dalje prima informacije prema kojima teroristi pripremaju atentate na niz ciljeva", tvrdi veleposlanstvo.

U srijedu je austalijska vlada tražila da se izbjegava svako putovanje koje nije nužno u Indoneziju, dok je ministar vanjskih poslova Aleksander Downer prenio informacije o pripremama terorističkih atentata u Indoneziji, moža na hotel Hilton.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika Britanija je obavijestila svoje državljane koji putuju u Indoneziju o "povišenoj opasnosti" napada tijekom posljednjih dana 2004. godine.

Policija Indonezije je tvrdila u srijedu da ne raspolaže informacijama o mogućnosti da zemlju uskoro zadesi novi atentat.

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Australija imaju svoje vojnike u Iraku, što oštro osuđuju vlada i narod Indonezije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara