Sadam Husein: Bijela Kuća laže

U NASTAVKU suđenja Sadamu Huseinu, koje se pod jakim mjerama osiguranja održava pred iračkim sudom u Bagdadu, svrgnuti irački predsjednik i danas je nastavio s ispadima koji suđenje prate od samog početka.

Sadam je, obrativši se sudu rekao kako je Bijela Kuća lagala kada je prije vojne invazije na Irak tvrdila da njegov režim izrađuje oružje za masovno uništenje i podržava terorizam.

"Bijela Kuća ponovno laže. Oni su najveći lažljivci na svijetu. Rekli su da u Iraku postoji kemijsko oružje, i da smo povezani s teroristima, a kasnije su objavili kako ništa od toga nisu uspjeli naći u Iraku" - ljutito se sudu obraćao Sadam nezadovoljan zbog neprihvaćanja njegovih jučerašnjih tvrdnji da su ga američki vojnici tukli za vrijeme zarobljeništva u zatvoru.

"Rekli su i da ono što je Sadam Husien rekao, da je to laž"  - požalio se bivši irački predsjednik referirajući se na jučerašnju tvrdnju o tjelesnim ozljedama koje su mu zadali Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je ponovno tvrdio da je bio tučen, te da se počeo oporavljati tek nakon osam mjeseci, ali da se tragovi vide i nakon tri godine, iako je u stvari uhićen prije dvije godine u svome rodnom gradu Tikritu.

Predstavnik američkog State Departmenta te glasnogovornik američkog veleposlanstva u Bagdadu ustvrdili su nakon Sadamovih optužbi o zlostavljanju kako to nije istina, no bivši irački predsjednik ni danas ne odustaje od rečenog.

"Mi ne lažemo. Bijela Kuća laže!" - zaključio je Sadam.

Suđenje pred iračkim sudom osnovanim za rasvjetljavanje slučaja ubojstva više od 140 šijitskih civila 1982. godine u iračkom gradu Dujalu nastavljeno je saslušanjem svjedoka optužbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara