Sadam operirao kilu i dobro se oporavlja

BIVŠI irački čelnik Sadam Husein bio je prije desetak dana podvrgnut operaciji hernije i u potpunosti se oporavio, doznaje se u utorak iz iračkih izvora.

Svrgnuti diktator bio je odvezen u bolnicu Ibn Sina u blizini Zelene zone koju kontroliraju Amerikanci, a operirali su ga irački doktori, doznaje se iz izvora bliskih Ministarstvu za ljudska prava.

Operacija je trajala oko jedan sat i Sadam se vratio u svoju zatvorsku ćeliju još istoga dana, rekli su izvori govoreći pod uvjetom anonimnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sadam je u američkom zatočeništvu od 13. prosinca prošle godine kada su ga američke snage pronašle u skrovištu u blizini njegova rodnog grada Tikrita. Vjeruje se da je zatočen u zdanju kojega nadziru Amerikanci, a koje se nalazi u blizini bagdadske međunarodne zračne luke. Prvo Sadamovo saslušanje na sudu bilo je u srpnju. U listopadu ga je posjetilo izaslanstvo Međunarodnog odbora Crvenog križa, objavila je glasnogovornica Nada Doumani.

U srpnju su britanski Guardian i njujorški Newsday objavili kako Sadam pati od visokog tlaka i kronične infekcije prostate te da ima kilu.

(Hina) xbr ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara