Saddam se zaklinje da će umrijeti u Iraku

IRAČKI predsjednik Saddam Hussein rekao je u interviewu za američku TV mrežu CBS da će umrijeti u svojoj zemlji i odbacio ideje kako bi trebao otići u prognanstvo i tako izbjeći rat.

´Umrijet ćemo ovdje. Umrijet ćemo u ovoj zemlji i zadržati našu čast´, rekao je Saddam u interviewu koji je novinaru CBS-a Danu Ratheru.

Interview bi trebao biti objavljen u srijedu, a CBS je za sada na svojoj web stranici objavio citate iz njega.

Saddam je također rekao kako neće zapaliti iračke naftne bušotine kako strahuje vlada američkog predsjednika Georgea W. Busha.

´Irak ne spaljuje svoje bogatstvo niti uništava brane´, kazao je Saddam.

On je također zanijekao američke optužbe da je Irak povezan s terorističkom skupinom al Qaeda.

´Mislim da je gospodin bin Laden nedavno, u jednom od svojih govora, rekao da nemamo veza s njime´, kazao je irački predsjednik.

Saddam je pozvao američkog predsjednika Busha da se sučele u dijalogu uživo preko satelitske radio i tv veze kako bi razgovorali o tome je li potreban rat.

On je također zanijekao da Irak posjeduje rakete zabranjenog dometa. Glavni UN-ov inspektor oružja Hans Blix naredio je Iraku da do 1. ožujka počne uništavati rakete Al Samoud 2 za koje je rekao da imaju domet veći od 150 kilometara koliko UN dopušta.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara