Sai Baba u kritičnom stanju, priključili su ga na respirator

Foto: AFP

DUHOVNI vođa Satya Sai Baba leži u kritičnom zdravstvenom stanju u bolnici u indijskoj Puttaparhi. 86-godišnjak je u bolnicu stigao prošlog tjedna zbog infekcije u prsima i plućima. Liječnici tvrde da je kritično, ali i u stabilnom zdravstvenom stanju.

Stotine njegovih sljedbenika se okupljaju oko bolnice u kojoj je smješten Sai Baba. Liječnici kažu da mu svi organi rade dobro, osim bubrega. Počeli su ga voditi na dijalizu te očekuju da će mu to popraviti stanje.

Priključen na respirator

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor bolnice je rekao da je Sai Babino stanje kritično, no da koriste sve liječničke metode i da nema razloga za zabrinutost. Njegovim sljedbenicima je poručio da mole za duhovnog vođu te se ne pokušavaju probiti u bolnicu. Kada su se njegovi sljedbenici jučer navečer počeli skupljati izvan bolnice, policija se rasporedila kako bi ih spriječila u ulasku.

Sai Babin nećak Sharavan je izjavio da je duhovni vođa otvorio oči i pomaknuo prste kada je došao u njegovu sobu kako bi mu dodirnuo noge. Duhovni vođa je 28. ožujka primljen u bolnicu s upalom pluća i dišnim problemima. Zadnja tri dana je priključen na respirator i CRRT sustav pomaže u funkcioniranju njegovih bubrega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara