Saif Gadafi prije tri dana proklinjao pobunjeničke štakore i NATO, a danas se nudi Haagu

Saif Gadafi prije tri dana proklinjao pobunjeničke štakore i NATO, a danas se nudi Haagu

Foto: AFP

NAJPOZNATIJI sin pokojnog pukovnika Gadafija, Saif al-Islam, navodno je danas ponudio svoju predaju Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu, piše Daily Mail.

"Saif i bivši šef tajne službe Abdullah al-Senussi predlažu načine kako da se predaju sudu koji je izdao potjernicu za njima", kazao je viši vojni dužnosnik iz Nacionalnog prijelaznog vijeća Abdel Majid Mlegta. Pretpostavlja se da se Saif na ovaj potez odlučio nakon što je vidio kakvu je sudbinu doživio njegov otac.

Do ovih informacija Mlegta je navodno došao iz povjerljivih obavještajnih izvora koji su mu kazali da Saif pokušava svoju predaju Haškom sudu izorganizirati preko jedne susjedne države, koju nije imenovao. Najvjerojatnije je riječ o Nigeru, a pobunjenici već duže vrijeme misle da se Saif krije upravo negdje blizu granice s Nigerom.

Britanski specijalci predvode lov na Saifa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je jučer to područje detaljno pretraženo, a lov na Saifa predvodili su britanski specijalci. Ukoliko se Saif na kraju ne odluči predati, nove libijske vlasti pokušat će barem spriječiti da pobjegne u neku od susjednih država. Podsjetimo, dio Gadafijeve obitelji prošlog je mjeseca utočište našao u Alžiru.

Ipak, čitava priča i Saifovoj ponudi da se preda zvuči malo nategnuto, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je sirijska televizija u nedjelju objavila njegovu prkosnu poruku, iako nije točno poznato kada je poruka snimljena.

"Nastavit ćemo naš otpor. Ja sam u Libiji, živ i slobodan. Spreman sam ići do kraja i izvršiti osvetu", navodno se zakleo Saif.

"Idite u pakao, vi štakori i NATO koji stoji iza vas. Ovo je naša zemlja. U njoj smo se rodili u njoj ćemo i poginuti", poručio je Saif.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara