Sakašvili pobjednik predsjedničkih izbora u Gruziji

MIHAIL SAKAŠVILI (36), bivši gruzijski ministar pravosuđa, osvojio je 95 posto glasova na predsjedničkim izborima održanim u Gruziji u nedjelju, izjavili su u ponedjeljak dužnosnici izbornog povjerenstva.

Predsjedatelj Središnjeg izbornog povjerenstva Zurab Čiaberašvili proglasio je Sakašvilija pobjednikom izbora prema početnim rezultatima, javio je Itar-Tass.

Unatoč bojaznima da bi izbori mogli biti proglašeni nevažećima zbog slabog odaziva, 83 posto birača izašlo je na izbore, rekao je Čiaberašvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbori su održani šest tjedana nakon što je bivši predsjednik Eduard Ševardnadze bio prisiljen dati ostavku zbog masovnih prosvjeda oporbe predvođene Sakašvilijem.

Promatrači izbora iz ZND-a, grupacije bivših sovjetskih republika, izjavili su da su izbori bili slobodniji i pošteniji od kontroverznih parlamentarnih izbora održanih 2. studenoga.

Promatrači iz zapadnih institucija trebali bi dati svoju ocjenu kasnije tijekom dana.

Sakašvili je obećao na konferenciji za novinare održanoj tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak da će obnoviti svoju borbu protiv korupcije u osiromašenoj bivšoj sovjetskoj republici i poboljšati hladne odnose Tbiliija i Moskve.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara