Saloni za masažu na meti zagrebačke policije

U POLICIJSKIM racijama po zagrebačkim salonima za masažu uhićene su četiri djevojke za koje se sumnja da su po cijeni od 200 i 300 kuna, osim masaže, klijentima pružale i seksualne usluge.

U policiji kažu da su akciju proveli nakon višemjesečnog promatranja rada salona za masažu, te na temelju informacija koje su dobili od svjedoka, ali i medija.

Na meti policijske racije bila su dva salona za masažu u vlasništvu 24-godišnjakinje i 55-godišnjaka u kojima je zatečeno šest hrvatskih i jedna bosanskohercegovačka državljanka te Slovenac za kojega se kasnije ispostavilo da je bio klijent. On je ispitan kao svjedok te nakon prekršajnog postupka pušten na slobodu, kao i 39-godišnjakinja te 22-godišnja državljanka BiH. Za njih je utvrđeno da nisu počinile nikakav prekršaj niti kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je zadržala četiri djevojke od kojih su dvije u dobi od 21 i 24 godine osumnjičene da su od veljače prošle godine pružale usluge opuštajuće masaže po cijeni od 200 kuna, te opuštajuće masaže u jacuzziju ili sauni po cijeni od 300 kuna koja je uključivala i seksualne usluge. Druge dvije djevojke u dobi od 22 i 27-godina terete se da su iste usluge pružale od listopada prošle godine.

U zagrebačkoj policiji kažu da nastavljaju s obradom kako bi utvrdili moguću prekršajnu i kaznenu odgovornost vlasnika salona.

Načelnik zagrebačke policije Marijan Tomurad odbacio je optužbe vlasnika salona da je policija nezakonito upala u njegov salon te da su policajci od djevojaka tražili seksualne usluge. Tomurad je ocijenio da je riječ o pokušaju "prebacivanja loptice" kako bi se policija bavila sama sobom, a ne kriminalom.

Tomurad, koji je od nedavno preuzeo čelno mjesto u zagrebačkoj policiji, najavio je da će uskoro iz drugih policijskih uprava u Zagreb stići desetak policajaca koji bi trebali doprinijeti učinkovitijoj borbi protiv kriminala.

Slično smo imali prilike čuti i od načelnika PU zagrebačke Krunoslava Borovca, koji je potvrdio da su sve optužbe protiv policajaca odbačene jer dolaze sa strane optuženih.

"Optužbe su potpuno neargumentirane jer dolaze sa strane onih koje optužnica tereti. Vlasnici salona za masažu i dalje su predmet obrade, kako bi se utvrdila njihova eventualna kaznena odgovornost." - kazao je Borovec za Index.hr.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara