Samo četiri godine zatvora za dvostruko silovanje maloljetnica

17-GODIŠNJI E.M. nepravomoćnom je presudom Vijeća za mladež Županijskog suda u Zagrebu osuđen na četiri godine maloljetničkog zatvora zbog silovanja 11-godišnje djevojčice i 17-godišnje djevojke, iako je maksimalna zakonom predviđena kazna za takav zločin mogla biti i 15 godina, javlja Jutarnji list.

E.M. je 10. listopada prošle godine presreo i brutalno silovao 11-godišnju djevojčicu koja se vraćala iz škole u zagrebačkom naselju Lanište, a Vijeće za mladež Županijskog suda u Zagrebu ustvrdilo je kako je isti mladić tri mjeseca ranije silovao jednu 17-godišnju djevojku.

Krivnja je maloljetnom srednjoškolcu dokazana DNA analizom, budući da je na nakon liječničkog pregleda silovane djevojčice izuzet biološki trag silovatelja - uzorak njegove DNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Silovatelj i njegova obrana su do zadnjeg trenutka poricali nalaz DNA analize, ali kad je postalo jasno da će taj materijalni dokaz ostati u sudskom spisu, priznao je krivnju i izrazio žaljenje.

Kaznu od četiri godine zatvora E.M. je dobio za kvalificirani oblik kaznenog djela spolnog odnosa s djetetom, kao i za silovanje 17-godišnje djevojke tri mjeseca ranije.

Iako je maksimalna zatvorska kazna predviđena zakonom za ovakav zločin čak 15 godina, Vijeće za mladež je kao olakotne okolnosti uzelo u obzir raniju neosuđivanost i obiteljske prilike silovatelja.

Odvjetnik E.M.-a Krešimir Škarić najavio je da će se žaliti na presudu, a žalbu Vrhovnom sudu uputit će i tužiteljstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara