SAMO POLITIČKO RJEŠENJE MOŽE OKONČATI TERORIZAM U IRAKU

Ruski ministar vanjskih poslova Igor Ivanov u četvrtak je izjavio u Madridu da samo političko rješenje može okončati atentate u Iraku, poput napada izvedenih u utorak u kojima je Bagdadu i Kerbali poginulo oko dvjesto osoba.

Na konferenciji za novinare koju je održao sa španjolskom ministricom vanjskih poslova Anom Palacio ruski je ministar istaknuo da su atentati "očito teroristički čin" koji Rusija "osuđuje", a kojima je "cilj pogoršanje situacije u Iraku".

Moskva, koja i dalje smatra vojnu američko-britansku intervenciju u Iraku greškom, ocjenjuje od početka sukoba da je neophodno obnoviti, što je prije moguće, suverenitet u toj zemlji i više uključiti UN u taj proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Znamo da je Irak postao mjesto gdje se vode teroristički pothvati", rekao je Ivanov. "Smatramo da će jedini način rješavanja tog problema proizaći iz političkog rješenja i izbora u okviru iračkog suvereniteta, što su pitanja koja se trenutačno raspravljaju u UN-u".

Španjolska ministrica je kazala da je cilj "terorističkih atentata" u Kerbali i Bagdadu bio "narušiti proces stabilizacije koji bi trebao omogućiti Iračanima da ponovno uzmu u svoje ruke vlastitu budućnost".

(Hina) xbis yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara