samobor: dodijeljene nagrade "nova dimenzija"

Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva (MOMSP) dodijelio je danas nagrade "Nova dimenzija" najuspješnijima u poticanju poduzetništva na svečanosti u Poduzetničkom centru u Samoboru. L

Najboljom županijom proglašena je Zagrebačka, najboljim gradom Koprivnica, a najboljom općinom Pitomača.

Nagradu "Nova dimenzija" za najbolju banku dobila je Zagrebačka banka, a za najbolju banku regionalnog partnera Riječka banka.

Najboljom poduzetničkom zonom proglašena je Industrijska zona u Đakovu, najboljim poduzetničkim centrom CEPOS - Centar za poticanje poduzetništva i obrtništva Split, a najboljim poduzetničkim inkubatorom Poduzetnički riječki inkubator PORIN.

U zadnje tri godine uspjeli smo s partnerima potaknuti razvoj malog gospodarstva koje je u razvijenu svijetu temelj svih dobrih gospodarskih mijena, kazao je ministar Željko Pecek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je lani BDP rastao po prosječnoj stopi od 5,3 posto, malo poduzetništvo raslo je po stopi od 10, a u nekim mjestima i do čak 20 posto. Najveći su izazov, kazao je Pecek, pripreme za ulazak u EU. To ne zahtijeva, dodao je, samo zakonodavnu prilagodbu, već i gospodarsku pripremu, pri čemu je najvažnije prepoznati i potaknuti uspješne te manje aktivne. Jer s malim gospodarstvom, kakvo je danas, možemo postati predvodnici u regiji, kazao je ministar.

Predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić također je podsjetio na važnost razvoja malog gospodarstva, pri čemu je, kako je kazao, veliku ulogu odigralo upravo Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Ministarstvo je podupiralo i one nositelje poduzetničkih ideja i razvoja i povezalo se s partnerima, tj. bankama i lokalnom zajednicom, koji su taj razvoj omogućili, kazao je Tomčić.

Svečanosti dodjele nagrada pribivali su i ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić, ministar gospodarstva Ljubo Jurčić i potpredsjednik Vlade Slavko Linić.

(Hina) tp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara