Sanader će biti posljednji Polančecov svjedok u aferi Spice

Tekst: L.J.
Foto: Arhiva (Index)

OBRANA šestorice bivših Podravkinih menadžera te bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca osumnjičenih u aferi Spice sastavila je popis od 56 svjedoka, među kojima su i neka prilično zvučna imena, piše Večernji list. Ispitivanje bi trebalo početi za desetak dana, a trajat će do polovice srpnja te se nakon ljetne stanke nastavlja u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada bi se pred odvjetnicima obrane trebao pojaviti i bivši premijer Ivo Sanader. Njegovo je ime u svome iskazu naveo prvoosumnjičeni Darko Marinac, bivši šef Podravkine uprave, neslužbeno doznaje list. Marinac je u svome iskazu tvrdio kako je o neprijateljskom preuzimanju Podravke izvijestio tadašnjeg premijera Ivu Sanadera.

U rujnu bi trebao svjedočiti i bivši glasnogovornik Vlade Ratko Maček, a obrana je pozvala i šefa HSS-a Josipa Friščića i gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića. Bit će saslušano i aktualno vodstvo Podravke , kao i varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, prvi direktor tvrtke Fima Ami. On je pred istražiteljima Uskoka detaljno opisao kako je nastala suradnja s Merrill Lynchom, navodeći da je Fima Ami osnovana na Malti radi prebacivanja dionica Podravke.

Podsjetimo, Podravkini menadžeri Darko Marinac, Saša Romac, Josip Pavlović te vlasnik varaždinske Fime Milan Horvat u istražnom su zatvoru proveli pet mjeseci. Na slobodu su pušteni potkraj ožujka, a Remetinec je prije njih napustio Srđan Mladinić, vlasnik splitskog SMS-a. Bivši Podravkin šef Zdravko Šestak izišao je iz zatvora posljednji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara