Sanader će uvjeriti EU da Hrvatska radi sve na uhićenju Ante Gotovine

PREMIJER Ivo Sanader izvijestio je da pripreme za početak pregovora s EU idu dobro, te da će hrvatska diplomacija idućih tjedana morati odraditi poteze kojima će Uniju uvjeriti da Hrvatska ozbiljno radi i na zadnjem otvorenom slučaju kojeg želi pozitivno rješiti.

Iako premijer nije imenovao slučaj, jasno je da se radi o slučaju generala Ante Gotovine, zadnjem otvorenom slučaju između Hrvatske i Haaškog suda.

Sanader je članove Vlade izvijestio da su njemački i francuski ministri za europska pitanja, s kojima se danas susreo, pokazali visok stupanj razumijevanja za hrvatske argumente, naglasivši da će Hrvatska nastojati i ostale članice Unije uvjeriti da potpuno surađuje i ispunjava i taj zadnji uvjet za početak pregovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je na sjednici Vlade najavio da će s parlamentarnim političkim strankama nastaviti dogovore oko približavanja EU.

Čekamo da stranke dostave popise kandidata za pregovaračke timove, rekao je premijer, opetujući da se od tih ljudi očekuje stručnost, umijeće pregovaranja, odličan engleski jezik.

Pozdravio je mjere koje je poduzela Hrvatska narodna banka kako bi zaustavila rast vanjskog duga, kojem su koncem godine pridonijele banke zaduživši se u prosincu za 800 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara