Sanader čestitao Bushu na izbornoj pobjedi

Sanader čestitao Bushu na izbornoj pobjedi
HRVATSKI premijer Ivo Sanader čestitao je Georgeu W. Bushu ponovni izbor na dužnost predsjednika Sjedinjenih Država, priopćila je u četvrtak služba za odnose s javnošću Vlade RH.

"U ime svoje Vlade, hrvatskih građana i u svoje osobno, želio bih Vam čestitati na novom mandatu koji Vam je povjerio američki narod. Radujemo se suradnji sa Sjedinjenim Državama i s Vama kao predsjednikom, te razvijanju povoljnih mogućnosti koje su pred nama", navodi se u Sanaderovoj poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako stoji u priopćenju, Hrvatska je "spremna i sposobna proširiti svoju suradnju s euroatlantskom zajednicom, NATO-om i Sjedinjenim Državama".

"NATO za Hrvatsku predstavlja nezamjenjivu i nedjeljivu sponu između Europe i Sjedinjenih Država, posebno u ovim teškim vremenima kada teroristi i terorističke skupine čine sve što je u njihovoj moći kako bi potakli nemire i razdor", dodaje se u priopćenju.

Sanader je u čestitki naglasio da Hrvatska cijeni srdačnu američku dobrodošlicu brojnim hrvatskim useljenicima tijekom stoljeća. "Vaša je zemlja oduvijek bila nadahnuće Hrvatskoj. Ona je simbol države u kojoj sloboda, demokracija i opće dobro nisu samo pisana načela već se provode u svakodnevnom životu. U ime hrvatske Vlade i hrvatskih građana, izražavam Vam najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru", stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara