Sanader: Državno se vlasništvo neće prodavati nego davati u koncesiju

Sanader: Državno se vlasništvo neće prodavati nego davati u koncesiju
NA TEMU pregovora o pristupanju s Europskom unijom danas su u Banskim dvorima održane radne konzultacije na najvišoj razini kojima je domaćin bio premijer Ivo Sanader, a nazočio je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Na sastanku je razmatran dosadašnji tijek screening-a (analitički pregled zakonodavstva) s posebnim naglaskom na poglavlje - sloboda kretanja kapitala i osobito nekretnina, kao i pravci daljnjeg djelovanja radi učinkovitog nastavka procesa pristupanja i pune zaštite državnih interesa u tom procesu.

U izjavi nakon sastanka premijer Sanader rekao da se državno zemljište neće prodavati nego davati u koncesiju, te da će se u svezi s prodajom privatnog vlasništva formirati međuresorna radna skupina u Vladi koja će izraditi daljnju strategiju i zakonska rješenja u tom području, te je predočiti Nacionalnom odboru Hrvatskog sabora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi razgovori organizirat će se i u svezi s drugim važnim pitanjima kao što su npr. poljoprivreda, zaštita okoliša, tržišno natjecanje itd., stoji u priopćenju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Uz premijera Sanadera i predsjednika Mesića na sastanku su bili i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjedavajući Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Ivica Račan, predsjednik Odbora za europske integracije Hrvatskog sabora Neven Mimica, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija i voditeljica Državnog izaslanstva za pregovore o pristupanju Kolinda Grabar-Kitarović i zamjenik voditeljice Državnog izaslanstva i glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

Jedna od tema bila je i nastavak procesa pristupanja tijekom austrijskog predsjedanja Europskom unijom, te provedba Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo u predpristupnom razdoblju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara