Sanader: HDZ, HSLS, HSP i DC odlučni osvojiti većinu mandata i formirati vlast

Sanader: HDZ, HSLS, HSP i DC odlučni osvojiti većinu mandata i formirati vlast
PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader rekao je da su predsjednici HSLS-a, HSP-a, DC-a i HDZ-a na današnjem zajedničkom sastanku izrazili odlučnost da na idućim izborima sa svojim strankama osvoje većinu mandata, a što znači i formiranje buduće vlasti.

Sanader je to rekao nakon zajedničkog, trećeg sastanka predsjednika HDZ-a, HSLS-a Dražena Budiše, HSP-a Ante Đapića i DC-a Mate Granića.
Novinarima nije potvrdio je li dogovorena konkretna postizborna koalicija.

Naveo je da su u dva protekla tjedna stranke provele istraživanja koja učvršćuju stajalište da bi ukupan rezultat na izborima bio bolji ukoliko svaka stranka razvija vlastitu strategiju i taktiku za izbore.

To, rekao je Sanader u ime svih spomenutih čelnika stranaka, uključuje i daljnju suradnju i nastavak razgovora kako i na koji način osigurati pobjedu na izborima.

Naveo je da su na sastanku dogovorene i konkretne zajedničke aktivnosti u Saboru, rekavši kako nisu zaboravili na veliku krizu u Osječko-baranjskoj županiji, iako je vladajuća koalicija pokušava gurnuti u drugi plan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražit ćemo saborsku raspravu o "nasilju" koje je izvršeno u skupštini Osječko-baranjske županije nakon što je 26 od 51 vijećnika podnijelo ostavke, a vladajuća koalicija to ignorirala.

Dodao je da su vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSP-a u vezi s tim problemom podnijeli tužbu Upravnom sudu.

Također je najavio da će podržati raspravu o hrvatskom javnom dugu koju traži DC, neke inicijative HSLS-a i prijedlog zakona o braniteljima koji predlaže HSP.

Odgovarajući na novinarski upit Sanader je opovrgnuo napise u nekim medijima kako je na Središnjem odboru HDZ-a tvrdio kako toj stranci nije potrebna suradnja s HSLS-om HSP-om i DC-om.

"Suprotno tim napisima o toj se suradnji govorilo vrlo afirmativno, inače se ne bi ponovno sastali", rekao je Ivo Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara