Sanader: Hrvatska za dinamiziranje suradnje s Crnom Gorom

HRVATSKA je zainteresirana za jačanje i dinamiziranje suradnje sa Crnom Gorom, izjavio je u subotu u Berlinu hrvatski premijer Ivo Sanader nakon sastanka s crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem.

"Mi smo zainteresirani za dinamiziranje odnosa s Crnom Gorom, za nastavak gospodarske suradnje i njezino jačanje jer mislimo da je to područje na kojem se može puno više napraviti", izjavio je Sanader.

Sanader i Đukanović sudjeluju u Berlinu na međunarodnoj konferenciji o budućnosti Europe, koju organizira njemačka zaklada Bertelsmann.

Sanader je dodao Hrvatska želi nastaviti s izgradnjom jadransko-jonske autoceste, "jer je to projekt od zajedničkog interesa i Hrvatske i Crne Gore". Dodao je također da Hrvatska podupire europske ambicije Crne Gore jer je zainteresirana za političku i gospodarsku stabilnost u svome susjedstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorski premijer Đukanović je rekao da se sa svojim sugovornikom složio oko potrebe nastavka političkog dijaloga. U tom okviru već je i dogovoren sastanak ministara vanjskih poslova na kojem bi se trebala definirati platforma za ukupnu suradnju.

"Ohrabrujuće je što dijelimo ista stajališta u pogledu postojanja velikih izgleda za unapređenje gospodarske suradnje, počevši od korištenja zajedničkog resursa, kao što je Jadransko more", rekao je Đukanović.

Hrvatki premijer Sanader je tijekom boravka u Berlinu imao nekoliko bilateralnih susreta, a još ga očekuje razgovor sa slovenskim predsjednikom Janezom Drnovšekom.

U petak se sastao s irskim premijerom i predsjedateljem Europskog vijeća Bertiem Ahernom, premijerima Rumunjske i Turske Adrianom Nastasaeom i Tayyipom Erdoganom, predsjednicom njemačke oporbene Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angelom Merkel, bivšim američkim državnim tajnikom Henryem Kissingerom, te bivšim njemačkim minstrom vanjskih poslova Hansom Dietrichom Genscherom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara