Sanader i Jakovčić potpisali pismo namjere

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader i istarski župan Ivan Jakovčić danas su u Puli potpisali pismo namjere kojim se potvrđuje se će neke nekretnine u Istarskoj županiji koje su u državnom vlasništvu biti u funkciji razvoja regionalne i lokalne samouprave u toj regiji.

Premijer Ivo Sanader ocijenio je razgovore s istarskim čelnicima vrlo plodnim i sadržajnim, napominjući pritom da Vlada Istarskoj županiji nije dala deklarativnu, nego punu i stvarnu potporu za realizaciju planiranih projekata, poput nove bolnice, sveučilišta, "Brijuni-Rivijere", Master-plana razvoja istarskog turizma te cestovne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Punu potporu županijskih čimbenika dobili smo za sve poteze Vlade, posebno one u zaštiti obalnog pojasa, stopiranja apartmanizacije i betonizacije hrvatske obale, kao i svih aktivnosti koje prate ulazak Hrvatske u Europsku uniju", istaknuo je premijer Ivo Sanader. Dodao je kako hrvatska Vlada želi uskoro sa svim jadranskim županijama rješavati problem turističkog zemljišta, te zato traži potporu u zaustavljanju bespravne gradnje.

"To je bolno pitanje, no istarski župan je svojim primjerom pokazao da treba poštovati pravnu državu, i na tome mu čestitam. Svi skupa moramo učiniti sve da tome stanemo na kraj", zaključio je predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom zbog, kako je rekao, "jednodušne potpore hrvatske Vlade u realizaciji gospodarskog programa Istarske županije" i obećane novčane potpore u ostvarivanju tih projekata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara