Sanader i Kosor uputili brzojave sućuti obitelji Josipa Generalića

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je danas u ime Vlade i svoje osobno ime brzojav sućuti obitelji preminulog slikara Josipa Generalića.

"S dubokim sam žaljenjem primio vijest o smrti našeg velikog slikara Josipa Generalića. Njegovom smrću hrvatsko slikarstvo ostaje bez jednog od svojih velikana.

U trenucima kada se opraštamo od legende hrvatske naivne umjetnosti, ostaje utjeha da će brojna likovna ostvarenja osebujnog umjetničkog izražaja, koja nam je ostavio iza sebe, njegovu uspomenu učiniti trajnom i neizbrisivom, imunom na zaborav što ga nosi vrijeme. Sada kada ga pozdravljamo zadnji put, s osobitim mu poštovanjem i zahvaljujemo na svemu učinjenom za hrvatsku umjetnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze najdublje sućuti", stoji u brzojavu premijera Sandera obitelji Josipa Generalića".

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uputila je također izraze sućuti obitelji preminulog slikara Josipa Generalića.

Josip Generalić (1936.) umro je danas u Koprivnici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara