Sanader: Istarski ribari pokazali više u zaštiti nacionalnih interesa od Ministarstva vanjskih poslova

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader večeras je na predizbornom skupu u Puli ocijenio da su istarski ribari pokazali više u promicanju i zaštiti nacionalnih interesa nego premijer Ivica Račan i njegovo Ministarstvo vanjskih poslova.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predstavila je večeras na pulskom Trgu Portarata, po novinarskoj procjeni, pred više stotina ljudi svoje kandidate za osmu izbornu jedinicu.

Predsjednik HDZ-a ocijenio je da Račanova Vlada nije ispunila svoja obećanja poput 200 tisuća novih radnih mjesta, porasta životnog standarda te zaštite hrvatskih ribara i seljaka.

Govoreći o odnosima sa Slovenijom, Sanader je kazao kako Sloveniju smatra prijateljskom susjednom zemljom. Sve sporove između Hrvatske i Slovenije, izjavio je Sanader, HDZ namjerava rješavati mirnim putem jer, kako je ocijenio, "dobrosusjedstvo i prijateljstvo ne kupuju se teritorijem".

Istaknuvši kako HDZ na to nikad neće pristati, Sanader je izjavio da će, kada dobiju potporu birača, u bilateralnim razgovorima pokušati riješiti sva otvorena pitanja, a ako to ne bude moguće, predložit će međunarodnu arbitražu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako smo prije sa Slovencima dijelili istu sudbinu u bivšoj Jugoslaviji, tako ćemo sutra istu sudbinu dijeliti u ujedinjenoj Europi", rekao je predsjednik HDZ-a.

Pozvao je građane Pule da glasuju za HDZ jer će se time, kako je kazao, "konačno stati na kraj pesimizmu, neznanju i stanju bez perspektive koji vladaju u Hrvatskoj".

Završavajući govor i predstavljajući prvoga s liste u 8. izbornoj jedinci Linu Červara, Sanader je ocijenio da "kao što je on svjetski prvak s hrvatskim rukometašima, tako je Račanova Vlada svjetski prvak u međusobnom dijeljenju fotelja, u dijeljenju poslova svojim tvrtkama te u zaboravljanju običnog čovjeka" .

Lino Červar naglasio je da Istra treba biti usko povezana sa svim hrvatskim županijama dodavši da ta županija u zadnje četiri godina stagnira kada je u pitanju gospodarski rast.

Nakon Pule HDZ je svoje kandidate na listi za osmu izbornu jedinicu predstavio u Pazinu, a zatim i u Rijeci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara