Sanader izrazio sućut komorniku Svete stolice Somalu u povodu smrtui Svetog Oca

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je u ime Vlade i svoje osobno, kardinalu Eduardu Martinehzu Somalu, komorniku Svete Rimske Crkve, izraze najdublje sućuti u povodu smrti Svetog Oca Ivana Pavla II.

"Sveti Otac bio je prorok našega doba, jer je teološki, filozofski i politički promišljao cjelokupnu stvarnost te svojom ustrajnošću i snagom u obavljanju odgovorne dužnosti i svetog poslanja, širio kulturu života i civilizaciju ljubavi u svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Pavla Drugog, koji je u presudnim trenucima za hrvatski narod podržao i razumio našu želju za suverenom i neovisnom državom, te trima posjetima iskazao svoju brigu i skrb za opstojnost i boljitak Republike Hrvatske, smatramo zaštitnikom naše domovine. Hrvatski narod i ubuduće će se molitvama utjecati Njegovoj milosti, kao što Ga je molitvama pratio i na Njegovu životnom putu.

Uvjeren sam da će prijateljstvo, suradnja i uzajamno poštovanje Svete Stolice i Republike Hrvatske i ubuduće trajati na opću dobrobit," kaže se u poruci Ive Sanadera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara