Sanader: Jeremićev napad na Hrvatsku je naručen!

"SRPSKOM ministru vanjskih poslova Vuku Jeremiću rečeno je što treba govoriti, a to, kada se psihološki razmatra, spada u obrambeni stav. Činjenica je kako je Hrvatska bila napadnuta te je Miloševićeva politika provodila velikosrpsku agresiju protiv susjednih država i izgubila u tom ratu", kazao je danas premijer Ivo Sanader na polaganju vijenaca na Mirogoju povodom Dana Oružanih snaga RH, osuđujući jučerašnje izjave ministra Jeremića izrečene na sastanku Jadranko-jonske inicijative u Zagrebu.

Srpski ministar u Zagrebu optužio Hrvatsku za etničko čišćenje u operaciji Oluja

Podsjetimo, srpski ministar je, govoreći o bilateralnim odnosima Hrvatske i Srbije, rekao kako se treba sjetiti etničkog čišćenja više od četvrt milijuna Srba tijekom operacije Oluja 1995. godine te za lošije odnose dvaju zemalja u posljednje vrijeme optužio Hrvatsku, jer je ona priznala Kosovo. Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković uložio je oštar prosvjed, a danas se u osudi tog čina osim Sanadera, pridružio i predsjednik Stjepan Mesić.

Naime, predsjednik je rekao kako su u Srbiji mnogi kratka pamćenja te su zaboravili kako hrvatski tenkovi nisu išli prema Beogradu, već srpski u hrvatske gradove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oluja ubila na tisuće golorukih civila?

No, s druge strane ne smiruju se strasti, s obzirom da su srpski mediji danas objavili priopćenje Regionalnog odbora za pomoć izbjeglicama Vojvodine koji je podržao stavove Jeremića. "Oluja nije bila ni legitimna niti oslobodilačka, s obzirom da je tijekom njenog trajanja ubijeno na tisuće  golorukih civila i spaljeno desetine tisuća kuća, što potvrđuje kako je u pitanju bio najsuroviji primjer etničkog čišćenja", navodi se u priopćenju kojeg su objavili svi mediji. 

I.Ć.
Foto. Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara