Sanader: Krajem tjedna počinjemo sastavljati Vladu

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader u sjedištu je stranke novinarima izjavio kako je uvjeren da će do kraja tjedna dobiti mandat za sastavljanje nove Vlade.

Sanader je potvrdio kako se danas čuo s Friščićem te  očekuje kako će se čuti večeras da utanače mjesto i vrijeme prve runde razgovora, a potvrdio je i da se jučer susreo s Pupovcem, dodavši kako nema razloga da se dosadašnja uspješna četverogodišnja suradnja ne nastavi.

Također, u HDZ-u su spremni razgovarati sa svima, osim sa SDP-om.

Sanader je najavio kako očekuje da će predsjednik DIP-a već sutra rezultate izbora poslati Mesiću te da će nakon toga početi konzultacije o novoj Vladi.

Predsjednik HDZ-a je kazao i kako mu je Mesić čestitao na izbornoj pobjedi još iste večeri te  da ga je danas pitao može li to reći javnosti s obzirom da su neki špekulirali kako mu Mesić nije čestitao: "Rekao mi je: 'Možeš', čestitao mi je dosad dva puta".

Također, ponovio je kako HDZ još uvijek zovu zabrinuti građani, čak i birači drugih stranaka te neki iz međunarodne zajednice koji pitaju zašto se čeka sa sastavljanjem nove Vlade. "Nema mjesta uznemirenosti, demokracija ima svoja pravila i procedure", rekao je Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara