Sanader ne prihvaća kritike loših Mesićevih savjetnika

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da nema nikakvih problema da predsjednik države Stjepan Mesić dođe na sjednice Vlade.

"Nema problema. Mesić i ja imamo dobar i konstruktivan odnos, ovdje je riječ o tome da ga je netko pogrešno informirao", ponovio je Sanader i u izjavi novinarima, a nakon što je i u govoru prilikom otvaranja međunarodnih sajmova "Građenje i opremanje" na Zagrebačkom velesajmu odgovorio na kritike koje je na račun Vlade izrekao predsjednik Mesić.

Sanader je u izjavi novinarima, nakon što je obišao nekoliko izložbenih sajamskih prostora, istaknuo da se samo na temelju brojki može razgovarati o pitanjima koja su potaknuta i iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Umjetnički dojam može biti ovakav ili onakav, ali brojke su te koje govore i ja sam ih danas vrlo jasno iznio", - kazao je premijer.

U svom govoru prilikom otvaranja sajmova, Sanader je nizom makroekonomskih pokazatelja odgovorio na kritike koje je i tijekom jučerašnjeg susreta u HUP-u iznio predsjednik Mesić.

Sanader pritom nije izravno imenovao predsjednika Mesića, već je kazao da neće dopustiti neutemeljene kritike, "pa ako je riječ i o njegovim savjetnicima jer pokazuju da ne poznaju situaciju i loše ga savjetuju".

Iznoseći niz makroekonomskih pokazatelja, Sanader je uz ostalo istaknuo i u prošloj i u prva dva mjeseca ove godine zabilježeni brži rast izvoza od uvoza, smanjenje proračunskog deficita sa 6,3 posto BDP-a u 2003. na 4,9 posto u prošloj godini, zaustavljanje rasta vanjskog duga, rast industrijske proizvodnje, stabilnu inflaciju i stabilan tečaj itd.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara