Sanader: Nema nikakvih pritisaka na HDZ nakon izborne pobjede

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader rekao je u intervjuu za Večernji list da nema nikakvih pritisaka na HDZ nakon izborne pobjede ni izvana ni iznutra, jer je "vjerodostojnost HDZ-a prepoznata u domaćoj i međunarodnoj javnosti".

Sanader je niječno odgovorio na pitanje ucjenjuje li ih HSS. "HSS nas ne ucjenjuje. Mi smo prije izbora rekli da ćemo ići u koalicije sa strankama centra i desnog centra. S kolegom Tomčićem razborito raspravljam o svim točkama, koje će se u pregovorima otvoriti. Naši će stručnjaci razmotriti gospodarsku situaciju i dati realne procjene boljitka koje želi i HDZ i HSS."

"Teze o pritiscima izvana da ne koaliramo s HSP-om nisu lansirane iz HDZ-a", odgovorio je Sanader na pitanje Večernjeg lista. "S predsjednikom HSP-a Antom Đapićem razgovarao sam u otvorenom ozračju, i on i ja smo svjesni da postoje problemi. Najgore bi bilo zatvarati oči pred njima".

Zamoljen da komentira tvrdnje da će Hrvatska zbog nemogućnosti koalicijskih dogovora upasti u krizu i da se već za godinu dana mogu očekivati novi izbori, Sanader je rekao. "To se neće dogoditi."

"Hrvatski birači su vrlo jasno dali nalog HDZ-u na izborima da preuzme odgovornost za Hrvatsku i da ostvari svoj program. Mi nećemo i ne možemo iznevjeriti taj nalog".

"Treba nam stabilna vlast, stabilna državna politika, jer ona osigurava i stabilnost naše zemlje. Mi smo zreli političari koji želimo služiti građanima na najbolji način."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara