Sanader o Mesićevim izjavama: To su beskrupulozne laži!

Sanader o Mesićevim izjavama: To su beskrupulozne laži!

Tekst: H.A.
Foto: Index

BIVŠI premijer osjetio se pogođenim onim što je kazao predsjednik Mesić pa je rekao da je riječ o beskrupuloznim lažima i nebulozama.

"Nijedna od mojih kćeri nema i nije imala nikakve veze s bilo kakvim zakladama pa tako ni sa Žužulovom, ako takva postoji. Znači, riječ je o beskrupuloznim lažima i nebulozama", rekao je Sanader za Večernji list.

> Mesić traži istragu o Žužulovom Leadership forumu i stipendiji Sanaderove kćeri!

Podsjetimo, Mesić je jučer gostujući na Hrvatskom radiju u emisiji "S predsjednikom na kavu" pozvao nadležne službe da ispitaju poslovanje fonda kojega je osnovao Miomir Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li iz Leadership foruma na račun tvrtke koja je u vlasništvu supruge Miomira Žužula prebačen i novac kojim je financirana stipendija kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera, Mesić je odgovorio da sve treba istražiti i prebacio odgovornost na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, Uskok i Državno odvjetništvo jer bi oni, kako kaže, sve to trebali dobro pročešljati. "Ako je i kći bivšeg premijera financirana tim novcem, onda je jasno da treba istražiti tko u tome sudjeluje i tko donosi odluke", kaže Mesić koji osobno nikad nije ni vidio ni čuo za mlade hrvatske stručnjake koje je Leadership forum poslao u inozemstvo.

Kako su mediji pisali, zanimljivo je da su Žužulov Forum donirale i državne tvrtke poput Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Croatia Airlinesa te Končara u kojemu država ima vlasnički udio, a Forum je, prema napisima u medijima, financirala i Podravka.

Žužul: Leadership forum ne stipendira studente

I Miomir Žužul demantira Mesića kazavši da je Leadership forum postojao i prije nego je on došao u politiku te da je iz Foruma izašao 2004. godine kada je postao ministrom vanjskih poslova. Zanimljivo je da Žužul danas ne zna je li taj Forum ugašen, no misli da više ne postoji. Dodaje da se Forum nikad nije bavio stipendiranjem studenata, već organizacijom kongresa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara