Sanader o Milanoviću: Ne zanima me on

Sanader o Milanoviću: Ne zanima me on

NA POZIVE predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da da ostavku na mjesto premijera, Ivo Sanader danas je u Saboru odgovorio "ne zanima me mišljenje Milanovića, nego hrvatski građani, koji su izvanredno reagirali", rekao je Sanader pozivajući se na navodne čestitke koje su mu građani uputili povodom novih imenovanja u represivnom aparatu.

Milanović je naime, pred početak saborske svečane sjednice u povodu Dana neovisnosti, kazao kako u novim kadrovskim rješenjima ima kvalitetnih ljudi, ali da ne vjeruje da će se Vlada obračunati s organiziranim kriminalom, jer za to nije sposobna.

"Jedina osoba koja je tu stvarno odgovorna je premijer Sanader. Ovo je vlada HDZ- ovog spasa, a trebala bi biti vlada nacionalnog spasa kada je borba protiv organiziranog kriminala i mafije u pitanju. Nažalost ona to nije", kazao je Milanović na toliko očekivane smjene ministrice Ane Lovrin i Berislava Rončevića.

Podsjetimo, Sanader je sinoć na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj radi ubojstva Ivane Hodak najavio da će Rončevića na dužnosti ministra unutarnjih poslova zamijeniti dosadašnji ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Tomislav Karamarko, da će novi ministar pravosuđa biti Ivan Šimonović. Novi ravnatelj policije prema prijedlogu Vlade, trebao bi biti Vladimir Faber, a novi ravnatelj SOA-e postat će sadašnji Karamarkov pomoćnik za operativu Josip Buljević.

Konzultirao se s Mesićem jedino oko Karamarkovog nasljednika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas Sanader je kazao kako je u izboru novog vodstva policije i Ministarstva pravosuđa "stranačka pripadnost apsolutno bila u drugom planu".

"Čak i da su bili članovi neke druge stranke koja nije u koaliciji, a da je dobar stručnjak, bilo bi mi svejedno, jer mi je važno u ovom trenutku da se uhvatimo u koštac s ovim problemom, koji je tu, koji postoji i koji nitko ne niječe", kazao je Sanader na zagrebačkom groblju Mirogoju gdje je polagao vijenac na grob Franje Tuđmana povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Kazao je i da se o kadrovskim promjenama nije konzultirao s predsjednikom Stjepanom Mesićem, osim u slučaju ravnatelja SOA-e oko kojega predsjednik i premijer suodlučuju. No, Mesića je o odlukama izvijestio, kao i predsjednika Sabora Luku Bebića, kojemu je predložio da već sljedeći tjedan na dnevni red zasjedanja uvrsti smjene ministara.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara