Sanader o odšteti za ubojstvo obitelji Zec i zabrani rada trgovina nedjeljom

HRVATSKA vlada želi riješiti slučaj odštetnog zahtjeva preživjelih članova obitelji Zec, rekao je premijer Ivo Sanader u srijedu u Strasbourgu.

"Hrvatska Vlada traži način kako da riješi taj bolan problem", kazao je Sanader koji boravi u Strasbourgu na redovitom zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (VE).

Troje članova obitelji Zec ubijeno je početkom rata u Zagrebu, a počinitelji, iako su priznali ubojstvo, zbog proceduralne pogreške nikada nisu kazneno odgovarali. Preživjeli članovi obitelji zatražili su izvansudsku nagodbu s državom, a tjednik "Nacional" danas je objavio kako premijer Sanader želi da država iz moralnih razloga pristane na nagodbu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučili li kako se očekuje, Ustavni sud u srijedu protiv odredaba Zakona o zabrani rada nedjeljom koje su stupile na snagu početkom ove godine, hrvatska će Vlada postupiti u skladu sa sudskom odlukom, rekao je Sanader na konferenciji za novinare, nakon govora u Parlamentarnoj skupštini VE.

"Bude li to potrebno Vlada će poslati amandmane (na taj zakon) i slijediti odluku Ustavnog suda" rekao je Sanader.

Na novinarsko pitanje o viznom režimu sa Srbijom i Crnom Gorom najavio je kako je Vlada spremna produžiti bezvizni režim koji ističe krajem lipnja ove godine, ali i da "Beograd treba ratificirati sporazum o readmisiji osoba".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara