Sanader: Odluka o Kosovu do kraja mjeseca

Sanader: Odluka o Kosovu do kraja mjeseca

NAKON što je Boris Tadić pozvao Hrvatsku da ne prizna Kosovo jer bi to moglo imati "duboke političke i gospodarske posljedice", Ivo Sanader odgovara kako bi Srbija trebala biti suzdržanija u svojim izjavama.

"To mi izgleda kao vađenje samo na Hrvatsku", komentirao je Sanader uz napomenu kako nema smisla projicirati odluku međunarodne zajednice koja se njima ne sviđa samo na nas. Sanader smatra kako srpski vođe moraju preuzeti odgovornost za događanja u svojoj državi umjesto da probleme prebacuju na leđa susjeda.

"Hrvatska će o priznanju Kosova odlučivati kad za to dođe vrijeme. To će svakako biti u ovom mjesecu, ali o datumu još ne mogu govoriti", rekao je premijer na konferenciji za novinare u Vladi.

Sanader je još jednom ponovio kako Hrvatska želi dobre odnose sa susjedima i dodao kako će Vojislavu Koštunici predložiti bilateralni sastanak na kojem će biti rasprave o otvorenim pitanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavu protonamjesnika Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu Milenka Popovića da Hrvatska nema šanse zadržati AVNOJ-ske granice ako prizna Kosovo, Sanader je popratio komentarom kako je "Popović prešao svaku mjeru".

"Takva izjava je u političkom smislu štetna i bilo bi dobro da je povuče", smatra premijer.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara