Sanader osigurao svoju vilu novim sustavom za nadzor

Sanader osigurao svoju vilu novim sustavom za nadzor

Tekst: F.M.
Foto: Damir Senčar (Cropix)


BIVŠI hrvatski premijer Ivo Sanader, kojemu uskoro istječe zaštita koju je dobivao od države, svoju je vilu u Kozarčevoj ulici u Zagrebu opremio novim sustavom videonadzora, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanaderovu kuću tako sada osigurava pet videokamera smještenih na vanjskim zidovima, senzor koji aktivira svjetlo na ulazu u kuću, a sudeći prema tipkovnici na novougrađenom portafonu, ulaz u Sanaderovo dvorište zaštićen je sigurnosnom šifrom, navodi Nacional.

Jedna pretpostavka je da će Sanaderu uskoro biti otkazana službena tjelesna zaštita koju ima otkad je dao ostavku na mjesto premijera, a Nacional kao dokaz tome vidi činjenicu da je Sanaderu oduzet službeni BMW i dodijeljena Škoda Octavia. U službenim policijskim krugovima smatra se kako se takvi automobili dodjeljuju za prijevoz štićenih osoba najmanjeg značaja, te kako je u Sanaderovu slučaju to nedvojbeni nagovještaj kako bi mu zaštita uskoro mogla biti ukinuta, navodi se u Nacionalu.

Sanader je bez zaštite trebao ostati još sredinom siječnja, ali su u MUP-u procijenili da zaštitu treba zadržati još najmanje šest mjeseci, zbog velike nepopularnosti bivšeg premijera. Tijekom inauguracije predsjednika Ive Josipovića, na kojoj se Sanader pojavio, građani su mu dobacivali razne uvrede pa ne čudi da si bivši premijer nakon istjecanja zaštite želi barem elektronski osigurati malo mirniji san.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara