Sanader poručio Račanu da ga smjenjuje 23. studenoga

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader poručio je premijeru Račanu i njegovoj vlasti s predizbornog skupa HDZ-a u Osijeku da će ih smijeniti 23. studenoga.

"SDP danas danas kaže Da za Hrvatsku, a kada smo 25. lipnja prije 12 godina predložili ustavnu odluku o samostalnosti Hrvatske tada su socijaldemokrati napustili sabornicu", rekao je Sanader na skupu HDZ-a za IV. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je kako se "danas one koji su obranili Hrvatsku u najtežim danima ponižava i proglašava lovcima na privilegije". Jedan od prvih zakona koje ćemo donijeti nakon preuzimanja vlasti bit će novi zakon o prvima hrvatskim branitelja i njihovim obiteljima, najavio je.

Posebnu pozornost posvetit ćemo demografskoj obnovi Hrvatske, jer kada bi se hrvatske obitelji nastavile tretirati kao do sada kada su između ostalog majke i djeca uskraćene za niz prava onda bi za 30 godina Hrvatska imala milijun stanovnika manje, rekao je Sanader.

Za tešku situaciju u Osječko-baranjskoj županiji Sanader je uz SDP optužio i HSS, rekavši kako su izazvali krizu vlasti u županiji, koju je Vlada razrješila tek na pritisak HDZ-a i odluke Upravnog suda. Održat će se prijevremeni izbori za Osječko-baranjsku županiju, nedugo nakon parlamentarnih "i pozivam vas da i tada svoj glas date za HDZ-e ", poručio je Sanader.

Hrvatska demokratska zajednica ne obećaje, ona jamči da će smanjiti nezaposlenost, povećati gospodarski rast, zaposlenost, standard i uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i NATO, ustvrdio je.

Na predizbornom skupu koji je održan na osječkom Srednjoškolskom igralištu gdje je bio postavljen veliki šator, u nazočnosti velikog broja okupljenih, predstavljeni su kandidati za IV. izbornu jedinicu na kojoj su prvi kandidati Vladimir Šeks i Branimir Glavaš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara