Sanader poručio Račanu da ga smjenjuje 23. studenoga

Sanader poručio Račanu da ga smjenjuje 23. studenoga
PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader poručio je premijeru Račanu i njegovoj vlasti s predizbornog skupa HDZ-a u Osijeku da će ih smijeniti 23. studenoga.

"SDP danas danas kaže Da za Hrvatsku, a kada smo 25. lipnja prije 12 godina predložili ustavnu odluku o samostalnosti Hrvatske tada su socijaldemokrati napustili sabornicu", rekao je Sanader na skupu HDZ-a za IV. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je kako se "danas one koji su obranili Hrvatsku u najtežim danima ponižava i proglašava lovcima na privilegije". Jedan od prvih zakona koje ćemo donijeti nakon preuzimanja vlasti bit će novi zakon o prvima hrvatskim branitelja i njihovim obiteljima, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebnu pozornost posvetit ćemo demografskoj obnovi Hrvatske, jer kada bi se hrvatske obitelji nastavile tretirati kao do sada kada su između ostalog majke i djeca uskraćene za niz prava onda bi za 30 godina Hrvatska imala milijun stanovnika manje, rekao je Sanader.

Za tešku situaciju u Osječko-baranjskoj županiji Sanader je uz SDP optužio i HSS, rekavši kako su izazvali krizu vlasti u županiji, koju je Vlada razrješila tek na pritisak HDZ-a i odluke Upravnog suda. Održat će se prijevremeni izbori za Osječko-baranjsku županiju, nedugo nakon parlamentarnih "i pozivam vas da i tada svoj glas date za HDZ-e ", poručio je Sanader.

Hrvatska demokratska zajednica ne obećaje, ona jamči da će smanjiti nezaposlenost, povećati gospodarski rast, zaposlenost, standard i uvesti Hrvatsku u Europsku uniju i NATO, ustvrdio je.

Na predizbornom skupu koji je održan na osječkom Srednjoškolskom igralištu gdje je bio postavljen veliki šator, u nazočnosti velikog broja okupljenih, predstavljeni su kandidati za IV. izbornu jedinicu na kojoj su prvi kandidati Vladimir Šeks i Branimir Glavaš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara