Sanader potvrdio da će tražiti Čačijino razrješenje

PREMIJER Ivo Sanader opetovao je danas da će na slijedećoj Vladinoj sjednici zatražiti razrješenje pomoćnika ministra unutarnjih poslova Stipe Čačije.

Sanader je demantirao da je Čačija bio njegov tjelohranitelj u predizbornoj kampanji, navodeći da je bio šef osiguranja HDZ-a.

Čačija je, kaže, sjajno odradio povjereni mu posao, ali ga to ne može opravdati za druge postupke, pa i za odnos prema sinu.

Premijer je otkrio da je Čačija angažiran nakon što su njemu (Sanaderu) i vodećim HDZ-ovcima u kampanji stigle prijetnje.

Budući da smo bili u izbornoj kampanji nismo se obratili MUP-u, niti to prepustili amaterima iz našeg članstva, jer je osiguranje moralo biti stručno odrađeno, u tom smo smislu i angažirali Čačiju, odgovorio je Sanader SDP-ovcu Nenadu Staziću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da je Čačiju za pomoćnika ministra nadležnog za sigurnost i terorizam imenovao temeljem njegovih profesionalnih referenci, činjenice da je 10-ak godina radio na tim poslovima.

Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić odbacio je medijska nagađanja da će se Protuobavještajna agenija (POA) vratiti pod okrilje MUP-a.

Niti smo o tome promišljali, niti razgovarali, rekao je ministar.

Potvrdio je da je policija uhitila dvije osobe osumnjičene za otmicu Jelene Gudeljević, kćerke zagrebačkog poduzetnika, ali zbog interesa istrage, nije iznosio detalje.

Smatram da će taj slučaj biti brzo riješen, kratko je rekao Mlinarić u saborskom aktualnom prijepodnevu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara