Sanader: Pozvao sam oporbu da predlože stručnjake za obranu Domovinskog rata

PREMIJER Ivo Sanader rekao je danas u saborskom aktualnom prijepodnevu da je prije dva-tri tjedna pozvao čelnike parlamentarnih stranaka da predlože stručnjake koji mogu pomoći Vladinu timu da stručnim argumentima obrani dostojanstvo Domovinskog rata.

Sanader je to rekao odgovarajući HSP-ovcu Slavenu Letici kojeg je zanimalo hoće li Vlada osnovati stručni tim za akciju Oluja, kako bi se, naveo je, "prestalo s morbidnom praksom optuživanja mrtvih ljudi", konkretno predsjednika Tuđmana i ministra Šuška u optužnicama protiv generala Markača i Čermaka.

SDP-ovac Nenad Stazić upitao je premijera Sanadera što misli "o ljudima koji mišljenje mjenjaju sezonski i po potrebi", pozivajući se na Sanaderove ranije izjave da ne može prihvatiti haaške optužnice u kojima se Oluja tretira kao etničko čišćenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što mislim o Domovinskom ratu i generalima isto je i jučer i danas, ali ono što vi mislite, hrvatska javnost još nije saznala, uzvratio mu je Sanader.

Ispravnost moga stava, rekao je premijer, potvrdili su birači na izborima 23. studenoga.

Tada su birači vašoj stranci - SDP-u, politici, tonu i sadržaju koji ste imali oko tih pitanja rekli - hvala drugovi, a politici koju ja predvodim rekli su da i to je politika koju provodimo i danas, poručio je Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara