Sanader presjekao vrpcu na autocesti, a sad je moraju krpati novim asfaltom

Sanader presjekao vrpcu na autocesti, a sad je moraju krpati novim asfaltom

GOTOVO uvijek, kao slučajno, dogodi se kako važne infrastrukturne građevine i projekti počinju i završavaju u predizborno vrijeme. Središnje informativne emisije na televizijama, prve minute na radiju, kao i prostor u tisku i na portalima pun je otvaranja "tkoznačega" i polaganja kamena temeljca budućih projekata. Štoviše, vrlo se često pojedini projekti dovršavaju "navrat - nanos" samo da budu gotovi na vrijeme.

Turiste dočekuju radovi?

Čini se kako je upravo to bio slučaj kada je Sanader prije nepuna četiri mjeseca presjekao vrpcu na Dalmatini kada je otvorio 40 kilometara dugačku dionicu Šestanovac-Zagvozd-Ravča. Naime, asfaltni sloj na vijaduktu "Rašćane", smještenom na području istoimenog sela na dionici Dalmatine između Šestanovca i Ravče, uskoro bi zbog loše kvalitete trebao biti uklonjen u oba prometna smjera, doznaje Slobodna Dalmacija, a ta informacija potvrđena je i u Hrvatskim autocestama.

Ironično je kako je Sanader prigodom otvaranja naglasio kako je u tu dionicu uloženo 1,66 milijarda kuna, a upravo ta dionica je trebala biti "prekretnica za ovaj dio Hrvatske jer će se njome otvoriti nove perspektive za razvoj turizma". No, početak turističke sezone, otvorit će - radovi na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGH nadgledao

Prema informacijama splitskog dnevnika tvrtka “Osijek-Koteks” kao nositelj projekta na tom dijelu ceste i njezini kooperanti o svojem će trošku morati potpuno obnoviti asfaltni sloj koji je neravan i valovit, posebice u smjeru Šestanovca. Nadzor izgradnje ceste obavljao je IGH Jure Radića.

M.M.
Foto: Ivo Ravlić (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara