SANADER PRIMIO BISKUPA KOMARICU

Predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader primio je danas Franju Komaricu, banjalučkog biskupa i prelata Miljenka Aničića, direktora Caritasa banjalučke biskupije, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Biskup Komarica čestitao je predsjedniku Vlade na novoj odgovornoj državničkoj dužnosti i zaželio mu Božju pomoć i uspjeh u njegovoj plemenitoj nakani da doista pokrene Hrvatsku prema boljoj budućnosti.L

Premijer Sanader izrazio je zanimanje za situaciju u banjalučkoj biskupiji, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Biskup Franjo Komarica i Miljenko Aničić upoznali su predsjednika Vlade sa slabim povratkom prognanih i izbjeglih katolika, posebno s područja banjalučke regije i bosanske Posavine.

Također su ga izvijestili o pomanjkanju političke volje, pravne regulative i ekonomske pomoći za brojniji povratak te mu predočili konkretne podatke o broju povratnika, povrata i obnove imovine. Upoznali su predsjednika Vlade i sa svim što je biskupijski Caritas učinio i nastoji učiniti u ublažavanju teške situacije Hrvata katolika, ali i drugih koji mu se obraćaju za pomoć, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamolili su predsjednika Vlade da u svojim kontaktima s političarima Bosne i Hercegovine, kao i međunarodne zajednice, pomogne ispravnijem liječenju teških i otvorenih rana nedavnoga rata. To se poglavito odnosi na odlučniju i vjerodostojniju zaštitu osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda za sve etničke i vjerske zajednice.

Izrazili su i svoje uvjerenje da će novi politički smjer u Hrvatskoj blagotvorno i stabilizirajuće djelovati na cijelu regiju.

Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader obećao je da će razmotriti sve prijedloge i zamolbe, stoji u priopćenju.

(Hina) pp mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara