Sanader primio Otta von Habsburga

HRVATSKA je postigla velik napredak i zaslužuje da što je prije moguće uđe u Europsku uniju, ocijenio je u srijedu u Zagrebu predsjednik Međunarodne paneuropske unije Otto von Habsburg nakon susreta s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

"Tko je danas uistinu iskreno za Europu, taj se mora zalagati da Hrvatska u nju što prije uđe", rekao je von Habsburg. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi imamo širok krug prijatelja u svim europskim zemljama. Vjerujete da će oni svi poduprijeti Hrvatsku na tom putu. On je oduvijek bila europska zemlja i ima velike zasluge u povijesti kontinenta. Sada je napravila velik napredak čime je zaslužila da što je brže moguće uđe u Europsku uniju", izjavio je Habsburg. Istaknuo je da će Paneuropska unija i nadalje podupirati Hrvatsku.

Sanader je zahvalio von Habsburgu na svemu što je dosad učinio za Hrvatsku i za sve što i sada čini na njezinom putu prema EU i NATO-u.

Sanader je također još jednom iznio plan i ambiciju da RH u prvom polugodištu ove godine, za vrijeme irskog predsjedavanja Unijom, dobije status kandidata za ulazak u EU. "To je naša ambicija i bez obzira misli li netko da je to preambiciozno, moje je mišljenje da je Hrvatska to zaslužila, a Vlada će učiniti sve da ispuni sve kriterije koji će biti potrebni za takvu odluku", rekao je hrvatski premijer.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara