Sanader: Promjene u Vladi moguće u veljači

Sanader: Promjene u Vladi moguće u veljači
PREMIJER Ivo Sanader potvrdio je da bi, bude li ih promjena u Vladi, one mogle biti u veljači.

Objektivan rok za to je veljača, izjavio je Sanader u večerašnjem Dnevniku plus HTV-a.

Konkretizirao je da će u iduća dva-tri dana biti odlučeno hoće li ministar zdravstva Andrija Hebrang, koji je već neko vrijeme bolestan, ostati ili otići iz Vlade.

Izrazio je nadu da će se u iduća dva do tri dana naći s ministrom Hebrangom nakon čega će, kazao je Sanader, sam ministar reći što o svemu misli.

Premijer Sanader ni večeras nije rekao koja će osoba zamijeniti ministra vanjskih poslova Miomira Žužula koji je dao neopozivu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, potvrdio je da su u krugu osoba, u kojima vidi ozbiljne kandidate za Žužulova nasljednika, Kolinda Grabar Kitarović, Hidajet Biščević, Goran Jadroković, Ivan Mišetić, Božo Biškupić.

Ocijenio je i kako je Žužulov odlazak dokaz snage i vjerodostojnosti njegove vlade, a ne njezine slabosti.

Premijer je zahvalio predsjednicima parlamentarnih stranaka s kojima se danas dogovorio o glavnom hrvatskom pregovaraču i voditelju hrvatskog pregovaračkog tima za EU Vladimiru Drobnjaku i Kolindi Grabar Kitarović.

"Zahvaljujem predsjednicima stranaka koji su znali da se vrijedi izdići iznad partikularnih interesa", rekao je Sanader.

"Pristupanje EU je povijesni projekt, pregovori s Unijom obilježit će iduće dvije i pol do tri godine, to što ispregovaramo bitno će odrediti status Hrvatske unutar Europe", naglasio je Sanader.

Ponovio je kako je zbog toga - odnosno da bi se u Hrvatskoj postiglo suglasje - bio spreman žrtvovati ranije imenovanog glavnog pregovarača i voditelja pregovaračkog tima (Kolinda Grabar Kitarović i Miomir Žužul).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara