Sanader prvi hrvatski premijer na sjednici Europskog vijeća

Sanader prvi hrvatski premijer na sjednici Europskog vijeća

PREMIJER Ivo Sanader najavio je danas da će u petak, kao prvi hrvatski premijer, sudjelovati na sjednici Europskog vijeća na kojoj će se odlučivati hoće li Hrvatska dobiti datum početka pregovora o ulasku u Europsku uniju.

Sutra putujem u Bruxelles, dobio sam pismo od predsjednika nizozemske vlade i predsjedatelja EU Jan Peter Balkenendea da sudjelujem u dijelu sjednice Europskog vijeća gdje će se odlučivati o proširenju EU, rekao je Sanader na sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasio je da je Hrvatska učinila sve i činit će da uvjeri europske partnere da je privržena svim obvezama i kriterijima iz Kopenhagena, političkim kriterijima, punoj suradnji s Haagom.

Opetovao je da i slučaj generala Ante Gotovine, kao jedini neriješeni, Hrvatska želi rješiti u sklopu pune suradnje s Haagom.

Bitno je da u petak dobijemo datum početka pregovora, a hoće li biti uvjetovan ili ne, ostavljamo na odluku europskim premijerima, koje ćemo pokušati uvjeriti da ostaje obveza Hrvatske prema Haagu, bez obzira kakva će odluka biti u petak, rekao je premijer.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara