Sanader: Račan je vjerojatno prespavao 23. studenoga i nije arbitar da govori tko je demokratična stranka

PREMIJER Ivo Sanader danas je zamoljen da komentira izjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana da "neće polemizirati sa Sanaderovom nervozom", ustvrdio kako je Račan zaboravio da je cijelu priču (o tome da SDP nije nudio koaliciju HDZ-u) i da HDZ nije demokratična stranka, sam započeo.

"Zaboravio je da je cijelu priču sam započeo, a vjerojatno je prespavao i 23. studenoga", rekao je Sanader novinarima na otvaranju Dana Narodne Republike Kine u Gradskoj knjižnici.

"Nije Račan u Hrvatskoj arbitar da govori tko je demokratična stranka, a tko nije. O tome su odlučili birači. Kad SDP, odnosno njegov predsjednik tu činjenicu ignorira, onda to najbolje govori o demokratičnosti njega i njegove stranke", rekao je Sanader.

Pozdravivši razvoj SDP-a prema socijaldemokraciji, premijer je istaknuo kako nema dvojbe da Hrvatska treba jaku socijademokratsku stranku. "Ali ukoliko ta stranka bude dijelila lekcije o demokratičnosti drugima, onda nema ni s od socijaldemokracije", poručio je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da komentira izjavu glavnog tajnika Europskog vijeća Javiera Solane koju je danas objavio jedan hrvatski dnevni list - da će u lipnju biti donesena odluka o statusu Hrvatske kao kandidata za EU, ali možda ne i datum početka pregovora, premijer Sanader je opetovao kako očekuje da će obje odluke biti donesene u lipnju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara