Sanader: Reforma zdravstva nije zaustavljena

Premijer Ivo Sanader odbacio je danas tvrdnje medija da je zaustavljena reforma zdravstva, naglasivši da tu reformu treba završiti u ovoj godini, ali tako da se zaštite najugroženiji u hrvatskom društvu.

Iznenadno otkazivanje međunarodne konferencije u Dubrovniku na kojoj je protekle nedjelje trebala službeno biti predstavljena reforma hrvatskog zdravstva, mediji su protumačili kao njeno zaustavljenje, a današnji Večernji list tvrdi, pozivajući se na pouzdane izvore, da je to učinjeno po nalogu premijera Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije točno, Hrvatska u ovakvom opsegu ne može niti na srednji rok, a kamoli na duži rok financirati zdravstvo", rekao je Sander, odgovarajući na pitanja novinara danas, prilikom obilaska gradilišta Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

"Moramo se pokriti s onim što imamo. Današnje spekulacije u novinama nisu točne, ministar Ljubičić u potpunosti ima moju potporu jer nastavlja projekt reforme koji je započeo njegov prethodnik dr. Andrija Hebrang.

Rekli smo da reformu zdravstva treba završiti u ovoj godini, ali opet na način da zaštitimo one koji su najugroženiji u hrvatskom društvu", izjavio je novinarima premijer Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara