Sanader: Sa Slovenijom idemo na arbitražu

NAKON što se jučer hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović reagirala na nedavnu izjavu objavljenu na stranicama slovenskog ministarstva vanjskih poslova, a u kojoj između ostalog stoji da "neki hrvatski političari i novinari u posljednje vrijeme neutemeljeno i neistinito prikazuju slovensko-hrvatske odnose, pri čemu grubo i netolerantno napadaju predstavnike slovenske države", na istu se stvar osvrnuo i premijer Ivo Sanader tijekom današnjeg gostovanja na konferenciji "Solidarnost i zajedništvo s Crkvom i ljudima u BiH - umreženost za nove vizije".

Sanader se po završetku uvodnog dijela spomenute konferencije osvrnuo na odnose sa Slovenijom, kazavši pri tome kako će Hrvatska u pitanjima razgraničenja sa Slovenojom ići na arbitražu.

Izjavivši kako se sa Slovenijom "nismo mogli dogovoriti 16 godina" te da to pitanje sada treba rješavati u međunarodnim institucijama,osvrnuo se Sanader i na izborne rezultate u Slavonskom Brodu, kazavši kako se isti održavaju i u Babinoj Gredi, te najavio kako će nakon izbora "u oba mjesta HDZ biti najjača stranka".

Vezano za Hrvate u BiH, Sanader je kazao kako su "Hrvati narod koji je očuvao BiH", dodavši kako isti narod u Bih be treba milostinju - jer on ima pravo na pomoć.

Također je ocijenio kako Hrvati u BiH trebaju postići jednakopravnost s Bošnjacima i Srbima jer, kako kaže, "bez Hrvata nema ni Bosne i Hercegovine".

B.S.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara