Sanader: SDP skriva svoj program na internetu

PREMIJER Ivo Sanader nakon petodnevne apstinencije vratio se u kampanju. Na rasporedu su danas bile Krapinsko-zagorska županija i Varaždinska županija. Obilazak je započeo u Mariji Bistrici gdje je pozvao birače da svoj glas daju HDZ-u, te da razgovaraju s glasačima od centra do desnice, pa čak i ljevice (misleći pritom na HNS-ove birače) kako bi ih pridobili da glasaju za HDZ.

"Za nas je obitelj, poštovanje svakog čovjeka, dostojanstvo čovjeka, naših branitelja, naših majki i mladih u prvom planu. Pružiti perspektivu mladima je naš plan, a ne nuditi im olako nekakav tobožnji liberalizam kroz dekriminalizaciju lakih droga. To su vrlo opasne stvari koje nude ovi s ljevice" - kazao je Sanader. "Poštujemo pravo svakoga na njegov izbor, ali kažemo mi smo to što jesmo i po vrijednostima kršćanske civilizacije. I ne razumijem ove koji traže izbacivanje vjeronauka i škole, pa to je zadnji put Tito napravio 1948. a mi u slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj to nećemo dopustiti, dragi prijatelji" - poručio je Sanader.

Recite glasačima HNS-a da glasaju za nas, oni nemaju program - njihov program su fotelje

"Zato vas pozivam da svoj glas date HDZ-u, prvoj stranci koja je pokrenula Hrvatsku, zajedno s vama, koja je otvorila 129.000 radnih mjesta. Znate kako ih boli to, ove iz SDP-a, HNS-a, pričaju priče, a mi radimo. Nikad ni jedna vlada nije otvorila više radnih mjesta, tko je vratio dug umirovljenicima? HDZ, oni su govorili da ga nema. Tko je vratio dostojanstvo rodiljama? HDZ.. Kad dobiju mandat kao što su dobili mandat u Mariji Bistrici gdje ništa nisu napravili, isto će biti. Jamčim vam da će biti napretka kad 2009. godine mi preuzmemo i lokalnu vlast ovdje kod vas" - rekao je Sanader.

"Razgovarajte sa svim ljudima dobre volje, neka dođu i daju glas HDZ-u u nedjelju, razgovarajte s glasačima od centra do desnice, a zahvatite malo i lijevi centar. Tu mislim na HNS, pozovite ljude neka razmisle, jer što mogu oni? Njih dvoje nemaju program za Mariju Bistricu i za Krapinsko-zagorsku županiju. Oni kažu naš program su naše dvije fotelje: on kaže da bi želio biti premijer, a ona kaže da bi željela biti ministrica vanjskih poslova! Nas to ne zanima, svaki glas koji ne ide nama jača SDP. I HSP-ovce pozivam, svi glas HDZ-u u nedjelju. Ako bude hladno i ako vas bude boljela glava izađite na izbore, izađite da vas ne bi boljela glava iduće četiri godine." - poznatom je rečenicom zaključio predsjednik HDZ-a svoje izlaganje u Mariji Bistrici.

SDP skriva svoj program na internetu

Nakon Marije Bistrice posjetio je Zabok, gdje je između ostalog, spomenuo i brošuru SDP-ovog programa koji je HDZ objavio na svojim stranicama. Oni programa nemaju, čak ga se stide ovi iz SDP-a pa nisu objavili u knjižicama nego su ga ostavili na internetu i skrivaju ga, tako da smo mi odlučili jučer njihov program staviti na stranice HDZ-a i pozivamo sve da pročitaju i program SDP-a i program HDZ-a, jer svi oni koji pročitaju program SDP-a dat će glas HDZ-u jer budite sigurni u njihovom programu nema ništa." - rekao je Sanader dodavši kako ni "njihovi tobožnji partneri na ljevici nemaju što ponuditi, već samo nude svoje fotelje", ponovivši ono što je kazao i u Mariji Bistrici o Pusićki i Čačiću. "Ma gdje može on biti premijer, a ona ministrica vanjskih poslova, sa par posto glasova" - dodao je.

Osvrnuo se i na uvođenje poreza na kapitalnu dobit, pa je kazao: "Svi vi koji posjedujete bilo kakvu nekretninu, pa i štalu SDP bi mu opalio porez na to! Pa nama treba politika koja će smanjivati poreze a ne ih povećavati" "Mi imamo konkretne prijedloge, što ćemo ostvariti. Objavili smo to u knjižici, zato da bismo vam mogli 2011. pokazati što smo ostvarili, pogledati vas u oči kao što vas i danas gledamo, kao što smo ostvarili i u proteklom mandatu, kada smo ostvarili i više nego što smo jamčili." - rekao je Sanader dodavši kako "ovi s ljevice neće moći to pokazati jer nisu objavili knjižicu i srame se svog programa".

"Vidite koju demagogiju prodaje Čačić, mislio sam završiti govor, ali sam čuo sad nešto na radiju. Rekao je: "Ne dajte Zagorci HDZ-u svoj glas jer s vašim novcima će graditi Pelješki most. Da to nisam sam čuo ne bih vjerovao da je to rekao. A s čijim novcima smo gradili autocestu do Varaždina? Pa s novcima svih nas iz cijele Hrvatske. Tu jeftinu demagogiju ne može prodavati i zato kažimo HNS-u odlučno "ne" u ovoj izbornoj jedinici, svi glasovi HDZ-u" - zaključio je Sanader te se uputio u Krapinu.

A.H.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara