Sanader se sastao u Pragu s premijerima Češke i Makedonije

Pedsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader sastao se u utorak u Pragu na marginama konferencije "Microsoft Government Leaders Forum Europe 2005" s premijerom Češke Republike Stanislavom Grossom i s premijerom Republike Makedonije Vladom Bučkovskim, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Češki premijer Gross je istaknuo tijekom susreta sa Sanaderom da Češka daje punu potporu Hrvatskoj na putu u EU i početku pregovora, te ponudio svu pomoć čeških stručnjaka i pregovarača.

Sanader je rekao da su Češka i Hrvatska dvije prijateljske zemlje, te izrazio uvjerenje da će se suradnja dviju zemalja konkretizirati i kroz jaču gospodarsku povezanost, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku s makedonskim premijerom Bučkovskim premijer Sanader je istaknuo da Hrvatska i Makedonija uspješno surađuju u okviru Jadranske povelje. Dvojica premijera naglasili su i strateške vanjskopolitičke prioritete svojih zemalja, ulazak u EU i NATO. Na sastanku je dogovoren i skori dolazak makedonskog premijera u službeni posjet Zagrebu, tijekom kojeg će se održati i gospodarski forum kojem je cilj povezivanje hrvatskih i makedonskih gospodarstvenika, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara