Sanader: Sredinom prosinca očekujemo datum početka pregovora s EU

Sanader: Sredinom prosinca očekujemo datum početka pregovora s EU
PREMIJER Ivo Sanader izjavio je danas da sredinom prosinca očekuje vrlo jasnu odluku Europskog vijeća o točnom datumu početka pregovora s Europskom unijom.

Mi ćemo naš posao završiti i time steći sve uvjete za početak pregovora, kazao je Sanader na obilježavanju Europskog dana građanskog pravosuđa u Ministarstvu pravosuđa. Ustvrdio je da je Hrvatska učinila puno na približavanju Uniji.

Podsjetio je da, osim uobičajenih kriterija za pristupanje Uniji, Hrvatska mora ispuniti i posebne kao što je reforma pravosuđa, povratak izbjeglica i imovine te punu suradnju s Haškim sudom. Ocijenio je da se na sva tri dodatna uvjeta za pristup EU-u učinilo puno, zbog čega i očekuje "vrlo jasnu odluku" o datumu početka pregovora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovivši kako Vlada želi što brži proces pristupanja Uniji, ocijenio je da bi pregovori mogli biti završeni do 2007.

"Vjerujemo da će naš ulazak u Uniju biti dobar i koristan za sve naše građane i da će pružiti novu šansu razvoju hrvatskog gospodarstva i rastu standarda", kazao je.

Premijer Ivo Sanader je rekao da je Vlada u posljednjih 10 mjeseci poduzela niz reformskih mjera koje bi do 2007. trebale dovesti do toga da Hrvatska ima učinkovite i brze sudove.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara