Sanader sredinom svibnja u Remetincu?

Foto: AFP

BIVŠI šef HDZ-a i odbjegli premijer Ivo Sanader trebao bi se u svibnju naći u pritvoru Remetincu. To je, prema izvorima Nacionala, krajnji rok do kojeg se očekuje da će Austrija izručiti Sanadera kojeg su dužnosnicima mjerodavnih hrvatskih institucija najavili njegovi austrijski kolege u neformalnim razgovorima.

Upućeni austrijski izvori ispričali su za Nacional kako se bliži kraj istrage o mogućim neprimjerenim vezama Sanadera s dužnosnicima Hypo Alpe Adria grupe. Visoki pravosudni izvor najavio je vezano za istragu "puno iznenađenja", prema pisanju tjednika, napose vezano za istraživanja austrijske specijalne istražiteljske jedinice Sonderkommando, odnosno, Soko Hypo, koja je istraživala 13 slučajeva u kojima je Sanader intervenirao u Hypo Alpe Adria banci za razne kredite. Istraga traje već više od godine dana.

Moguće je da će se rezultati rada austrijskih istražitelja gotovo podudariti s datumom Sanaderova izručenja Hrvatskoj.

Odvjetnik Suić: To su izmišljotine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Ive Sanadera u Hrvatskoj Goran Suić nije htio previše komentirati špekulacije o tome kada bi Sanader mogao biti izručen Hrvatskoj. Na gore iznesene napise kaže da se radi o izmišljenim informacijama, "kao i većini koje su napisane do sada".

"Mi i dalje čekamo uvid u spis i do tada se ne možemo očitovati oko ničega. Iz Uskoka smo prije mjesec dana izviješteni kako ćemo u skorije vrijeme biti obaviješteni o daljnjim dokaznim postupcima, no od tada ništa", kazao je za Index odvjetnik Suić. Za Sanadera nam je kazao kako se osjeća dobro, a drži jako dobro, no nije htio komentirati ništa o pripremi Sanaderove obrane ustvrdivši ponovno kako im je uvid u spis ključna stvar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara